Drobiowe roladki z fetą

6 Sty

SKŁADNIKI:

2 podwójne piersi z kurczka, 1 opakowanie 200­-250 g sera feta, 2 duże pomidory, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka posiekanej bazyli, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1­-2 łyżki oliwy, sól i pieprz do smaku.

PRZYGOTOWANIE:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę, odsączyć. Fete pokroić w kostkę, dodać odsączone pomidory, posiekane zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Piersi rozbić, posolić i popierzyć. Farsz podzielić na cztery części. Na środku każdej piersi ułożyć farsz, zawinąć dokładnie w ruloniki podwijając krótsze boki tak, aby farsz nie wyciekł.
Nagrzać piekarnik do 180 st. Celsjusza. Przygotowane roladki włożyć do żaroodpornego naczynia, skropić oliwą. Wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia przez 30­-40 minut.

%d bloggers like this: