Szybka szarlotka

24 Paźdź

SKŁADNIKI:

Ciasto – Kruszonka:

50 dag mąki pszennej, 25 dag masła, 20 dag cukru, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki majonezu,

oraz:

50 dag jabłek, 1 łyżeczka cynamonu, 2 łyżki wiórków kokosowych

PRZYGOTOWANIE:

Przygotować kruszonkę z podanych składników. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć 3/4 ciasta – kruszonki, następnie rozłożyć starkowane jabłka. Posypać cynamonem. Rozłożyć resztę ciasta – kruszonki. Posypać wiórkami kokosowymi. Nagrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza i piec przez 50 minut.

Przepis znaleziony w kropka.tv. Szarlotka jest szybka i niesamowicie smaczna.

%d bloggers like this: