Sałatka brokułowa z makaronem

15 Paźdź

SKŁADNIKI:

20 dag drobnego makaronu „wstążki”, 1 brokuł, 1 puszka kukurydzy, 3 łyżki gęstego majonezu, 3 łyżki jogurtu, 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku, 1/3 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu, 1/2 łyżeczki cukru.

PRZYGOTOWANIE:

Makaron oraz brokuł podzielony w „różyczki” osobno ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Przygotować sos z majonezu, jogurtu, granulowanego czosnku, i przypraw. Do miski dodać ostudzony, przelany zimną wodą i odsączony makaron, podzielony w różyczki brokuł, odsączoną kukurydzę z puszki. Dodać wcześniej przygotowany sos, wymieszać. Schłodzić przez 1/2 godziny w lodówce.

%d bloggers like this: