Sernik z rosą

26 Wrz

SKŁADNIKI:

CIASTO:
1,5 szklanki mąki, 1/2 kostki margaryny, 1,5 łyżki cukru pudru, 3 żółtka, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.

MASA SEROWA:
1,5 kg sera, 1 1/2 szklanki cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1/2 szklanki oleju, 1 jajko, 3 żółtka, 1 1/2 opakowania budyniu śmietankowego, 2 szklanki mleka, sok z 1 cytryny.

PIANA:
1/2 szklanki cukru pudru, 6 białek.

PRZYGOTOWANIE:

CIASTO:
Zagnieść ciasto, wyłożyć na blachę uprzednio wysmarowaną margaryną i wyłożoną papierem do pieczenia.

MASA SEROWA:
Ser zmielić dwukrotnie. Połączyć wszystkie składniki, ubić na jednolitą masę i wylać na ciasto. Piec 50 min. w temp. 160 stopni. Następnie wylać na ciasto ubite na sztywno białka z cukrem pudrem i piec jeszcze 5 minut.

Sernik kroić po wystudzeniu

%d bloggers like this: