Pasta z wędzonej makreli

19 Mar

SKŁADNIKI:

2 wędzone makrele (około 500 g), 2 kostki chudego twarogu (500 g), 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka oliwy z oliwek (niekoniecznie), 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 1/4 łyżeczki soli (lub więcej do smaku), 1/2 pęczka natki pietruszki.

PRZYGOTOWANIE:

Rybę oraz ser zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Połączyć tak powstałą masę z koncentratem pomidorowym, oliwą i przyprawami. Dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki i ponownie wymieszać. Przełożyć do dwóch miseczek i dokładnie przykryć aby pasta nie wyschła.

UWAGA:

Do pasty dla większej ilości białka można dodać ugotowane białko z 2-3 jajek (również zmielić). Podawać z ciemnym pieczywem lub w diecie Dukana można jeść pastę jako odrębny posiłek.

20121015-213153.jpg

%d bloggers like this: