Ciastka owsiane – śniadaniowe

18 Mar

SKŁADNIKI:

3 łyżki masła, 1/4 szklanki brązowego cukru, 1 łyżka miodu, 1 jajko, 1 łyżka wody, 1/2 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki roszku do pieczenia, 1 i 1/2 szklanki platków owsianych, 1 i 1/2 mieszanki ziaren słonecznika , rodzynek, siemienia lnianego, otrebów przennych, sezamu, pestek dyni, sliwek suszonych, daktyli itp

PRZYGOTOWANIE:

Wymieszać suche składniki, następnie połączyć miod, masło, wode i jajko, dodać suche składniki. Na koniec dodać mieszankę ziaren zbóż i suszonych owoców.
Wyłozyć na forme z papierem do pieczenia (Nie trzeba smarować tłuszczem). Piec w nagrzanym do 170-175 C piekarniku przez około 12-15 min. Wyjąć, pozostawić do wystygniecia, aż stwardnieja Przechowywać w słoju lub zamkniętym pojemniku.

%d bloggers like this: